Få tilbud på nybyggeri
Skal du have bygget et nyt hus, typehus eller sommerhus? Beskriv din opgave øverst i feltet, og husk at skrive hvilken by opgaven skal udføres i, om det fx er nybyggeri i København. Vi ringer dig derefter op, så du kan få op til 3 tilbud på nybyggeri fra dygtige håndværkere nær dig.
10 trin, når du skal have bygget et nyt hus
At få bygget dit drømmehus fra bunden kan være en lang og uoverskuelig proces. Men det er langt fra så kompliceret, som mange tror. Når du skal have foretaget nybyggeri, skal du have fat i et byggefirma, som kan hjælpe dig. Alle byggefirmaer, der kan hjælpe dig med et nyt hus, vil følge en nogenlunde ens fremgangsmåde. Den byggeproces vil vi guide dig igennem nu. Fra du bestemmer, hvordan dit drømmehus skal se ud, til at du står med nøglerne i hånden, kan forklares med 10 trin.
Hvordan skal dit drømmehus se ud?
1.Når du har kontaktet et byggefirma, der skal bygge dit nye drømmehus, vil I sammen have et “første byggemøde”. Her fortæller du dine boligønsker og krav til dit nye hus til en byggerådgiver fra byggefirmaet. Du vælger også materialer til dit nybyggeri på dette møde.
Entreprisetilbud og byggebudget
2.Byggefirmaet vil derefter lave et entreprisetilbud og byggebudget med alle tænkelige udgifter til dig. Når du har accepteret dette, laves en kontrakt.
Placeringen af dit hus
3.Byggefirmaet vil stille en arkitekt eller byggerådgiver til rådighed, som vil give dig råd og vejledning omkring husets placering på grunden. Hvilken placering giver mest mening i forhold til tilkørselsforhold og fx hvor solen kommer til at skinne mest?
Byggetilladelse fra kommunen
4.Når du har godkendt plantegningen, vil dit byggefirma søge om tilladelse fra kommunen til at bygge. Kommunen vil fx se på, om nybyggeriet overholder bygningsreglementet og krav til byggelinjer i det område, hvor huset skal bygges. Byggelinjer sikrer, at der er en generel beskyttelse af landskabselementer og mulighed for vejudvidelser. Byggelinjer er linjer, hvor der ikke må bygges indenfor, da de er lagt i større eller mindre afstand fra fx veje, åer og strande.
Inddrag en rådgivende ingeniør
5.Mange byggefirmaer inddrager en ingeniør, som kan hjælpe dig med at lave en udførlig rapport over alle husets detaljer. Det er en god ide at have dette trin med i din byggeproces for at sikre, at alt er, som det skal være.
Et opsummerende møde, inden det går løs!
6.Inden byggeriet kan gå i gang, vil der være et opsummerende møde med byggerådgiveren fra byggefirmaet, hvor du godkender de sidste detaljer.
Byggeriet starter
7.Byggefirmaet vil nu gå i gang med at bygge dit nye hus. Byggefirmaet vil som regel have en byggeleder, som vil stå for koordineringen af det hele med de forskellige håndværkere.
Fejl eller mangler?
8.Så snart dit hus er færdigbygget, vil I sammen med byggefirmaet gennemgå det i detaljer. Her tjekker I sammen, om der er fejl eller mangler ved det nye hus.
Dit nye hus er klar til indflytning!
9.Nu er dit nye drømmehus klar til, at du kan flytte ind, og nøglen overdrages.
Gennemgang 1 år efter
10.Flere byggefirmaer tilbyder, at du får en gennemgang af dit nye hus 1 år efter. På denne måde kan fejl eller mangler, som måske er dukket op efter byggeriet, rettes op på.